YURTDIŞINDAN GELEN ÖĞRENCİLER FAKÜLTEMİZDE STAJ YAPTI

Yaz_Staji_2013-2

Veteriner Fakültesi, yabancı öğrenci eğitimi hareketliliği projesi kapsamında, Rusya St. Petersburg Üniversitesi, Bulgaristan Trakia Üniversitesi ve Forestry Üniversitesi, Makedonya Ss. Cyril and Methodius Üniversitesi ile Bosna Hersek Sarajevo Üniversitesi Veteriner Fakültelerinden gelen 31 kişilik öğrenci grubuna evsahipliği yaptı.

Misafir öğrenciler, 01-30 Ağustos 2013 tarihleri arasında Araştırma ve Uygulama Hastanesi Kliniklerinde planlı stajlarını başarıyla yaptılar.

Staj amacıyla Ülkemize gelen öğrenciler, eğitimlerinin yanı sıra İstanbul’un tarihi, kültürel yerlerini gezme imkanı buldular.

Eğitimlerini tamamlayan öğrencilere törenle staj başarı belgesi ve sertifikaları verildi.

Misafir öğrenciler, İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesinde olmaktan ve burada staj yapmaktan mutluluk duyduklarını, Veteriner Fakültesi Akademik personeli ve öğrencilerinin kendilerine yakın ve ilgili davranmaları nedeniyle kısa sürede uyum sağladıklarını ve güzel dostluklar kurduklarını, Ülkelerine döndüklerinde arkadaşlarına anlatacakları güzel hatıralarının olduğunu söylediler.

Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Güneş yaptığı konuşmada, bu tür değişim programları hem misafir öğrencilere hem de evsahibi kuruma birçok fayda sağladığını, Türk ve yabancı öğrencilerin tanışması ve bilgi alışverişinde bulunmalarına vesile olduğunu söyledi.

Misafir öğrenciler 31 Ağustos 2013 tarihinde ülkelerine döndü.