“Yurdumuzda Bilimsel Veteriner Hekimliği Öğreniminin 173. Kuruluş Yıldönümü” Tören ve Etkinliklerle Kutlandı

Törenin ilk etabına, 23 Ekim 2015 Cuma günü saat 09:15’de İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampüsü Atatürk Anıtına çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlandı.  Ardından “Geleneksel Helva Koşusu” yapıldı.

Saat 13:00’de başlayan törenin ikinci bölümünün açılışında, ilk önce söz alan Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil GÜNEŞ günün tarihsel önemi üzerine bilgiler verdi. Daha sonra geleneksel helva koşusuna katılan erkekler ve kızlarda dereceye giren öğrencilere Veteriner Fakültesi Dekanı tarafından madalya ve armağanları dağıtıldı.

Veteriner Hekimliği Tarihi ve Deontoloji Anabilim Dalı Başkanı Yard.Doç.Dr.Dr. Altan ARMUTAK, yurdumuzda bilimsel veteriner hekimliği öğreniminin 173 yıllık tarihinden kesitler sundu.