VETERİNER FAKÜLTESİNDE “YURDUMUZDA BİLİMSEL VETERİNER HEKİMLİĞİ ÖĞRENİMİNİN 171. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ” TÖREN VE ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

171

Törenlere; İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampusu Atatürk Anıtına çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlandı.  Ardından “Geleneksel Helva Koşusu” yapıldı.

Törenin açılışında, Veteriner Hekimliği Tarihi ve Deontoloji Anabilim Dalı Başkanı Yrd.Doç.Dr.Dr. Altan ARMUTAK, yurdumuzda bilimsel veteriner hekimliği öğreniminin 171 yıllık tarihinden kesitler sundu.

Veteriner Fakültesi Klinik Öncesi Bilimler Bölümü Başkanı Prof. Dr. Seyyal AK’ın moderatörlüğünde “Zoonotik Hastalıkların Halk Sağlığı Açısından Önemi” konulu panelde, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Şube Müdürü Veteriner Hekim Adnan TEPE, Zoonotik hastalıklara Bakanlığın yaklaşımı ve yasalara yönelik bilgiler verdi.

Veteriner Fakültesi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç.Dr. Funda BAĞCIGİL, bakteriyel zoonozların önemini ve bulaşma yollarını vurguladı, Viroloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Nuri TURAN viral zoonozlar hakkında bilgiler sunarken, Parazitoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Cem VURUŞANER ise, paraziter zoonoz hastalıkların halk sağlığı yönünden önemi üzerinde durdu. Dekan tarafından panelistlere ve moderatöre teşekkür sertifikaları sunuldu.

Geleneksel helva koşusuna katılan erkekler ve kızlarda ilk üçe giren öğrencilere madalyaları dağıtıldı.