Veteriner Fakültesi’nde 38. Dönem Mezuniyet Töreni Yapıldı

İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi, 2014 yılı 38. Dönem Mezuniyet Töreni 26 Mayıs Pazartesi günü gerçekleştirildi. Tören’de Fakülte öğretim üye ve yardımcıları ile idari personelin yanı sıra; Meslek Yüksek Okulu Müdürleri ile çok sayıda öğrenci yakını ve öğrenciler hazır bulundu.

Saat 12:00’de başlayan mezuniyet töreninde, ikramların ardından saat 12:30’da Oditoryum’a geçildi. Konuklar yerlerini alırken, dünyanın en köklü ve büyük üniversitelerinin başında gelen “İstanbul Üniversitesi”ni tanıtan bir belgesel film ile Veteriner Fakültesi’nden bu yıl mezun olacak öğrencilerce hazırlanan ve beş yıl boyunca fakültede yaşadıkları anılardan seçme görüntüler içeren bir barkovizyon gösterisi sunuldu.

Mezuniyet töreninde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşmalara geçildi. Kürsüye gelen; Veteriner Fakültesi 2014 yılı 38. Dönem birincisi Güzin SARAÇ ile Veteriner Fakültesi Öğrenci Temsilcisi Özge AYDIN aileleri ile Veteriner Fakültesi öğretim üye ve yardımcılarına teşekkür ederek, mezun olacak arkadaşlarına başarılar dilediler. Bu bölümde son konuşmayı yapan Veteriner Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Halil GÜNEŞ ise; veteriner hekimliği mesleğinin önemi üzerinde durdu ve törene katılan konuklara teşekkür ederek genç mezunlara başarılarla dolu bir mesleki yaşam diledi.

Ayrıca bu yıl Veteriner Fakültesi’nde klinik uygulama eğitimlerini başarı ile tamamlayan Kosova Priştine Üniversitesi Veteriner Fakültesi, Saraybosna Üniversitesi Veteriner Fakültesi ve Erasmus Programıyla bu yıl gelerek Bahar Yarıyılında Teorik ve Uygulamalı tüm dersleri başarı ile tamamlayan Aristotle Üniversitesi Veteriner Okulu’ndan öğrencilere, başarı belgeleri Dekanımız tarafından takdim edildi.

Veteriner Fakültesinden Veteriner Hekim Kutay YILDIZ’ın yönetiminde Veteriner Fakültesi, İşletme Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan İşletme Fakültesi dans topluluğu (İFDANS) 30 kişilik karma dans topluluğu ile üç farklı koreografide dans gösterisi yaparak konuklara hareketli ve coşku dolu dakikalar yaşattılar.

Konser ve dans gösterisinin ardından, Mezuniyet Törenine verdikleri destek ve katkılardan dolayı; Sponsor Firma yetkililerine Teşekkür Plaketi, Veteriner Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof.Dr. İsmail KIRŞAN tarafından verildi.

Önce, bu yıl ilk üç’e girme başarısı gösteren öğrencilere, Veteriner Fakültesi ile sponsor firmalar tarafından hazırlanan armağanlar ve başarı belgeleri; Fakülte Dekanı Prof. Dr. Halil GÜNEŞ ile Fakülte Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Kemal AK ve Prof.Dr. İsmail KIRŞAN tarafından sunuldu. Daha sonra törene katılan 120 öğrenciye başarı belgeleri ve armağanları numara sırasıyla törene katılan öğretim üyeleri tarafından dağıtıldı.

Günün en heyecanlı bölümü olan “Yemin Töreni” Veteriner Fakültesi Veteriner Hekimliği Tarihi ve Deontoloji Anabilim Dalı Başkanı Yrd.Doç.Dr.Dr. Altan ARMUTAK tarafından yönetilirken, salonda duygusal anlar yaşandı. Keplerin havaya fırlatılması ile beş yıllık öğrenimlerinin ardından mezuniyet aşamasına gelmenin mutluluğunu yaşayan öğrenciler, aileleri ve fakülte öğretim elemanları ile bu tarihi günün sevincini paylaştılar.

Mezuniyet töreninin bu bölümünün ardından saat 15:30’da Veteriner Fakültesi’ne geçildi. Veteriner Fakültesi önünde 700 kişilik ikramın ardından öğrenciler ve öğretim elemanları, konuklara fakülteyi tanıttılar; Artık geleneksel bir hale gelmiş olan Veteriner Fakültesi Mezuniyet Töreni, konukların uğurlanmasının ardından yaklaşık saat 17:00’de sona erdi.