FAKÜLTEMİZDE 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI TÖRENLERLE BAŞLADI

Fakültemizde 2013-2014 Eğitim – Öğretim yılı 16 Eylül Pazartesi günü düzenlenen törenlerle başladı. Veteriner Fakültesi Amfi 1’de düzenlenen törenlere çok sayıda öğrenci yakını ve bu yıl fakülteye kayıt yaptırarak gelen öğrenciler ile öğretim elemanları ve idari personel katıldı.

Tören saat 10:00’da saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra İstanbul Üniversitesini tanıtan bir film ile Veteriner Fakültesi’nin tarihi gelişimini gözler önüne seren belgesel bir filmin gösteriminin ardından,  Veteriner Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Halil GÜNEŞ bir açılış konuşması yaptı. Konuşmasında yeni öğrencilere başarılar dileyen Fakülte Dekanı veteriner hekimliği mesleğini tanıtarak, veteriner hekimliği öğreniminin özellikleri üzerinde durdu.

Törene geleneksel olarak her yıl gerçekleştirilen ve Veteriner Fakültesine en yüksek puan alarak gelen iki öğrenciye Fakülte Dekanı tarafından beyaz önlüklerinin giydirilmesiyle devam edildi. Veteriner hekimliğe ilk adımlarını atan öğrencilerin beyaz önlüklerini giymeleri salonda duygusal anlar yaşanmasına neden oldu.

Veteriner Hekimliği Tarihi ve Deontoloji Anabilim Dalı Başkanı Sayın Yrd. Doç. Dr. Dr. Altan ARMUTAK’ın verdiği “ Veteriner Hekimliği Mesleğinin Temelleri ve Bunun Uygarlık Tarihindeki Önemi” konulu açılış dersinin ardından katılanlara ikramlarda bulunuldu ve coşkulu bir havada gerçekleştirilen tören saat 12:00 ‘de sona erdi.