VETERİNER FAKÜLTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ YENİLENEN BİNALARI TÖRENLE AÇILDI

Tören; İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yunus SÖYLET ile Veteriner Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Halil GÜNEŞ, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah DEMİRCAN, Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Hasret YARDİBİ ve İstanbul Üniversitesi Emekli Üniversite Genel Sekreteri Dr. Yusuf AKÇA tarafından kurdele kesilmesi ile başladı. Daha sonra Klinik Amfi’ye geçilerek saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından açılış konuşmalarına geçildi.

İlk konuşmayı yapmak üzere kürsüye gelen Araştırma Uygulama Hastanesi Başhekimi ve Veteriner Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof.Dr. İsmail KIRŞAN, konuşmasında hastanenin fiziki, teknik, ekipman ve kadro yönünden zenginliği üzerinde durdu. Veteriner Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Halil GÜNEŞ ise Araştırma ve Uygulama Hastanesinin geçmişten bu güne yaşadığı değişimleri tarihsel süreç içerisinde görüntülerle aktaran konuşmasını yenileme çalışmalarında emeği geçenlere teşekkürlerini sunarak bitirdi. Açılış konuşmalarında son sözü alan İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yunus SÖYLET ise Üniversitenin ve Veteriner Fakültesinin geleceğe yönelik planlarını anlatarak yenileme çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Törende Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Mehdi EKER’in tebrik telgrafının okunmasının ardından, İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi binalarının yenilenmesi sırasında özverili destek ve değerli katkılarda bulunan kişi ve kuruluşlara; başta İstanbul Üniversitesi Rektörü ve eşi olmak üzere İstanbul Üniversitesi Yapı İşleri Daire Başkanlığı yetkililerine, yenileme çalışmalarını üstlenen firma sorumlularına, Avcılar Belediye Başkanlığı yetkililerine, sponsor firma temsilcilerine ve Veteriner Fakültesi çalışanlarına “Teşekkür Plaketleri”; Veteriner Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Halil GÜNEŞ tarafından takdim edildi.

Türkiye’nin Bakanlık onaylı ilk üniversite hayvan hastanesi olan “Veteriner Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi” 10 ameliyathane, 20 klinik muayene salonu, 3 dershane, 1 büyük klinik amfi, 197 hayvan kapasiteli yatar hasta boksu ve 6 adet karantina boksu ile 41 yıldır hizmet vermektedir. Araştırma ve Uygulama Hastanesinde 31 öğretim üyesi, 19 araştırma görevlisi ile 31 teknik ve idari personel çalışmaktadır.
Türkiye’deki Veteriner Fakülteleri bünyesinde yer alan en büyük hayvan hastanesi olma özelliği de taşıyan Araştırma ve Uygulama Hastanesinin yenilenen binalarının açılış töreninin ardından Veteriner Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Halil GÜNEŞ ve Dekan Yardımcısı Başhekim Prof.Dr. İsmail KIRŞAN ve Dekan Yardımcısı Prof.Dr. Kemal AK tarafından törene katılanlara hastane ünitelerini tanıtan bir inceleme gezisi düzenlendi.
İnceleme gezisinin ardından Veteriner Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Vedat ONAR tarafından Yenikapı Marmaray kazılarından çıkarılan ve Bizans İstanbul’u dönemine ait hayvan kemikleri ile tarihi materyalin sergilendiği “Osteoarkeoloji” binasının açılış töreni yapıldı. Osteoarkeoloji girişindeki kurdele İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yunus SÖYLET, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Halil GÜNEŞ, Veteriner Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Oya KAHVECİOĞLU ve yine aynı Anabilim Dalı’ndan Prof.Dr. Vedat ONAR ile Taşyapı İnşaat A.Ş. adına S. Temel TAŞKIN tarafından kesildi.

Coşku dolu mutlu bir ortamda gerçekleştirilen İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Yenilenen Binaların Açılış Töreni davetlilere ikramlarda bulunulması ile saat 13:00’de sona erdi.