VETERİNER FAKÜLTESİ “4 EKİM DÜNYA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ” KAPSAMINDA ETKİNLİKLER DÜZENLEDİ

hayvan-gunu

Dünya’da 1931 yılından bu yana 4 Ekim günü kutlanan “Dünya Hayvanları Koruma Günü” kapsamında ilköğretim öğrencileri, Veteriner Fakültesi’ne ziyarette bulundular. Veteriner Fakültesi öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr.Dr. Altan ARMUTAK yönetiminde gerçekleştirilen gezi sırasında, öğrenciler öğretmenleriyle beraber Veteriner Fakültesi Klinikleri ile Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ndeki hayvanlar hakkında bilgi aldılar. Hasta hayvanlara uygulanan tedaviler hakkında Veteriner Fakültesi öğretim elemanlarına sorular soran öğrenciler, gezinin son etabında klonlanmış sığır ve koyunlar ile uygulamalı binicilik eğitimini ilgiyle izlediler.

Yine “4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü” kapsamında Veteriner Fakültesi öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr.Dr. Altan ARMUTAK tarafından ilköğretim öğrencilerine bir konferans verildi.  Hayvan sevgisi, hayvan sağlığı, empati ve veteriner hekimliği mesleği uygulamalarını içeren, Ataköy’deki özel bir kolejde yapılan konferans büyük bir ilgiyle izlendi. Konferans, öğrencilerin hayvanlar ve veteriner hekimliği mesleği üzerine sorularının yanıtlanması ve konuşmacıya teşekkür plaketinin sunulmasının ardından sona erdi.