Üniversitelerarası Binicilik Kulüpleri Toplantısı

arcilik

Bu yıl ilki düzenlenen “Üniversitelerarası Binicilik Kulüpleri Toplantısı” 23 Mart Pazar günü Uşak’ta gerçekleştirilmiştir. Uşak Üniversitesi Binicilik ve Cirit Topluluğu koordinatörlüğünde düzenlenen etkinliğe İstanbul Üniversitesi’nin yanında, Ankara Üniversitesi, Dumlupınar Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi ve Uşak Üniversitesi’nden yaklaşık 200 öğrenci katılmıştır.

Uşak Üniversitesi Kampüsü’nde buluşan farklı üniversitelerin at sevdalıları, burada tanışıp sohbet etme imkanı bulmuşlardır. Programa Taşyaran Vadisi’ne doğru yapılan trekking ile başlayan geleceğin atçıları zorlu parkurun yorgunluğunu Taşyaran Vadisi’nin serin sularında atmışlardır.

Farklı üniversitelerden gelen Binicilik Kulübü öğrencileri, Uşak Belediyesi Atlı Spor ve Rehabilitasyon Merkezi’ni inceledikleri gibi, Uşak’taki Taşyaran Vadisi ve Dünya’nın en büyük ikinci kanyonu olan Ulubey Kanyonu’nu ziyaret etmişlerdir. Yapılan toplantılarda öğrenciler çalışmaları konusunda bilgi alışverişinde bulunmuşlar, Türkiye’deki atçılık konusunda tartışmışlar ve ileriki zamanlarda yapılacak ortak çalışmaları görüşmüşlerdir.