Sahipsiz Hayvan Rehabilitasyon Çalıştayı Yapıldı

sahipsihayvan

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü etkinlikleri kapsamında,  sahipsiz hayvanların rehabilitasyonuna yönelik çözüm üretilmesi amacıyla Sahipsiz Hayvan Rehabilitasyon Çalıştayı yapıldı. Çalıştaya Dekanımız Prof. Dr. Güven KAŞIKÇI ve Dekan Yardımcımız Prof. Dr. Hasret YARDİBİ’de işitirak ettiler.

Dünya Sokak Hayvanları Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen çalıştaya İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğretim üyelerinin yanı sıra Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdür Yardımcısı, İBB Gıda Tarım ve Hayvancılık Daire Başkanı, 39 ilçe belediyelerin veteriner hizmet sorumluları, Milli Parklar Marmara Bölgesi il temsilcileri ile Marmara Bölgesi İl Belediye Veteriner Hekimleri katıldı.

Sahipsiz hayvanlara yönelik kamu kurumlarının yaşadığı sorunlar ve çözüm önerileri görüşüldüğü çalıştayda, öncelikli olarak Çevresel Analiz, Değişim ve Trendler konusunda beyin fırtınası gerçekleştirildi. Daha sonra Mevcut Durum Analizi, Sorun Analizi, ardından da Çözüm Analizi yapıldı. Yapılan analizler sonucunda elde edilen bulgularla Kamu Ortak Eylem Planı hazırlanarak, kamuoyuyla paylaşılacak. Çalıştay, daha sonra sahipsiz hayvan bakımevine gerçekleştirilen ziyaret ile son buldu.