Namık Kemal Üniversitesi Veteriner Fakültesinde Dünya Veteriner Hekimler Günü Kutlandı

DSC_5547

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Veteriner Fakültesi tarafından gerçekleştirilen Dünya Veteriner Hekimler Günü kutlamaları  28 Nisan Perşembe günü süt tüketiminin önemine dikkat çekmek için “II. Geleneksel Süt Koşusu” ile başladı. Etkinlikleri 29 Nisan Cuma günü,  NKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen panel ile devam edildi.

NKÜ Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Servet KILIÇ başkanlığında gerçekleşen panelde fakültemiz Dekanı Prof.Dr. Güven KAŞIKÇI “Veteriner Hekimlikte İstihdam Alternatifleri” konu başlıklı sunusunda veteriner hekim adaylarına gelecek meslek yaşamlarına ilişkin bilgi ve önerilerde bulundu.

İÜ Atçılık Yüksek Okulu Müdürü Doç.Dr. Mehmet Can GÜNDÜZ  “Türklerde At ve Atçılık” konu başlıklı sunumunda veteriner hekimlik mesleğinde at hekimliğine dikkat çekti ve atçılığın Türklerdeki tarihsel gelişimi konularında bilgi aktardı.

Panelde son olarak NKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Tevfik Sütçü “Veteriner Hekim Olarak Mehmet Akif ERSOY” konu başlıklı sunumunda Mehmet Akif ERSOY hakkında detaylı bilgi aktardı.