İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde “Yurdumuzda Bilimsel Veteriner Hekimliği Öğreniminin 172. Yıldönümü” Tören ve Etkinliklerle Kutlandı

Törenlere 23 Ekim 2014 Perşembe günü saat 09:30’da İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampüsü Atatürk Anıtına çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlanmış, ardından “Geleneksel Helva Koşusu” yapılmıştır.

Törenin açılışında, ilk önce söz alan Veteriner Fakültesi Veteriner Hekimliği Tarihi ve Deontoloji Anabilim Dalı Başkanı Yrd.Doç.Dr.Dr. Altan ARMUTAK, yurdumuzda bilimsel veteriner hekimliği öğreniminin 172 yıllık tarihinden kesitler sunmuştur. Daha sonra kürsüye gelen İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. İsmail KIRŞAN ise Veteriner Hekimliği öğreniminin özellikleri üzerinde durmuş ve günün önemine değinmiştir.

Törenin seminere ayrılan bölümünde ise, Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Serhat ÖZSOY “Veteriner Kliniklerinde Egzotik Hayvanların Artan Önemi” başlıklı bir sunum yaparak Veteriner Hekimliği Kliniklerinde değişen uygulamalar üzerine ayrıntılı bilgiler vermiştir. Seminerin bitiminde Dekan Yardımcısı Prof.Dr. İsmail KIRŞAN tarafından Prof.Dr. Serhat ÖZSOY’a teşekkür belgesi sunulmuştur.

Geleneksel helva koşusuna katılan erkekler ve kızlarda derece alan öğrencilere Veteriner Fakültesi Dekan Yardımcıları Prof.Dr. Kemal AK ve Prof.Dr. İsmail KIRŞAN ile İstanbul Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı, Veteriner Fakültesi Temel Bilimler Bölüm Başkanı Prof.Dr. Hasan ALPAK tarafından madalya ve armağanları dağıtılmıştır.