İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Halil GÜNEŞ’e Bulgaristan’dan Fahri Doktora…

Bulgaristan Stara Zagora Trakia Üniversitesi Rektörlüğü tarafından, İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Halil GÜNEŞ’e fahri doktora ünvanı verilmiştir.

Stara Zagora Trakia Üniversitesi Veteriner Fakültesi Fakülte Kurulu’nun 17.04.2013 tarih ve 12 sayılı, Trakia Üniversitesi Senatosu’nun 24.04.2013 tarih ve 17 sayılı kararları ile, Prof.Dr. Halil GÜNEŞ’in Trakia Üniversitesi Fahri Doktora ünvanı ile ödüllendirilmesine karar alınmıştır.

Bu onur ödülünün, İstanbul Üniversitesi ve Stara Zagora Trakia Üniversitesi arasındaki işbirliğinin genişletilmesi, kurumsal temellerin atılmasındaki aktif çalışmalar ve her iki Veteriner Fakültesi arasındaki işbirliği için uzun süreli çalışmalardan dolayı layık görüldüğü ve Veteriner Fakültesi Dekanı olarak, ortak katılımlı bilimsel ve eğitimle ilgili projelerdeki özen, bilimsel forumlardaki katılımlar, öğrenci ve akademisyen değişimi ve eğitimi konularındaki teşvik ve yardımlardan dolayı minnettar olunduğu belirtilmiştir.

Fahri Doktora töreni, Bulgaristan’daki Veteriner Yüksek Eğitimi ve Stara Zagora Trakia Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nin 90. yılı nedeniyle düzenlenen uluslararası bilimsel toplantı ve kutlamalar sırasında Stara Zagora Devlet Opera Binası’nda gerçekleştirilmiştir. Tören açılışı Dekan Prof.Dr. Mihni LYUTSKANOV tarafından yapılmış, Rektör Prof.Dr. Ivan VASHIN tarafından özgeçmiş ve gerekçe açıklanarak biniş giydirilmiş, berat takdim edilmiş, madalya takılmış ve plaket sunulmuş, ardından Prof.Dr. Halil GÜNEŞ konuşmasını yapmıştır. Konuşmasında kısaca, iki ülke ve iki fakülte arasındaki çalışmaların, fahri doktora ünvanının verilecek düzeyde takdir edilmesinden duyulan memnuniyetle birlikte, çalışmaların doğru ve sonuç veren nitelikte olduğunu görmekten duyulan mutluluk belirtilmiş, zaman içerisinde yönetimler ve yöneticiler değişse bile, Bulgar ve Türk halkları arasında; kökenini tarihten alan dostluk, kardeşlik ve komşuluğun sonsuza değin yaşatılmasının ümit edildiği ifade edilmiştir.