İNGİLTERE LİVERPOOL ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ FAKÜLTEMİZDE EĞİTİM ALDI

Fakültemizde IVSA kulübünün faaliyetleri kapsamında, Liverpool Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nden 25 öğrenci, 12-20 Temmuz 2013 tarihleri arasında eğitim, sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunmuşlardır.

Misafir öğrenciler öncelikle Araştırma Uygulama Hastanesi hakkında bilgiler alarak, eğitim amaçlı uygulamalara katılmışlardır. Dölerme ve Sun’i Tohumlama Anabilim Dalında öğrencilere çiftlik hayvanlarında in vitro ve in vivo embriyo üretimi, transferi, ICSI (İntrastoplazmik sperm enjeksiyonu), spermanın dondurulması hakkında bilgi verilmiş, mezbaha materyalinden oosit elde edilmesi, genital organların rektal muayenesi uygulamalı olarak anlatılmıştır. Öğrenciler Türkiye Jokey Kulübü At Hastanesini ziyaretleri esnasında atlarda ultrasonografik muayeneye katılmışlar, operasyon salonlarını ve At Müzesini gezmişlerdir. Eğitim programı kapsamında öğrenciler özel bir yem fabrikası üretim tesislerini ve Ar-Ge çiftliğini, ardından özel bir hayvan hastanesini ziyaret ederek, hasta muayenesine katılmışlardır.

Sosyal ve kültürel program kapsamında misafirlerimiz ve fakültemiz öğrencileri boğazda tekne turu yapmışlar, tarihi mekanları gezerek, Beyazıt kampüsü, Rektörlük Binası ve Beyazıt Kulesini ziyaret etmişlerdir. Ayrıca, Feshane ve Miniatürk gezilmiş ve kendilerine İstanbul’daki barınaklar ve sokak hayvanlarının aşılanması ile ilgili brifing verilmiştir.

İki fakültenin IVSA kulüpleri arasındaki ilişki çerçevesinde 23-30 Eylül 2013 tarihleri arasında İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesinden 25 öğrenci Liverpool Üniversitesi Veteriner Fakültesini ziyaret edeceklerdir.