Fakültemizde “Yurdumuzda Bilimsel Veteriner Hekimliği Öğreniminin 174. Kuruluş Yıldönümü” Tören ve Etkinliklerle Kutlandı

img_1387

Törenin ilk etabına, 21 Ekim 2016 Cuma günü saat 09:30’da İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampüsü Atatürk Anıtına çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlandı. Ardından “Geleneksel Helva Koşusu” yapıldı.
Saat 11:00’de başlayan törenin ikinci bölümünün açılışında, ilk önce söz alan Veteriner Hekimliği Tarihi ve Deontoloji Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Dr. Altan ARMUTAK, yurdumuzda bilimsel veteriner hekimliği öğreniminin 174 yıllık tarihinden kesitler sundu.
Daha sonra söz alan İstanbul Veteriner Hekimler Odası Başkanı Prof. Dr. Murat ARSLAN ise geçmişten günümüze veteriner hekimliği mesleğinin önemi üzerinde durdu. En son söz alan Veteriner Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Güven KAŞIKÇI ise, günün önemine yönelik bilgiler vererek gelecekte gerçekleştirilmesi düşünülen projelere ilişkin bilgiler verdi.
Geleneksel helva koşusuna katılan erkekler ve kızlarda dereceye giren öğrencilere Veteriner Fakültesi Dekanı ile İstanbul Veteriner Hekimler Odası Başkanı tarafından madalya ve armağanların dağıtılması, konuklara geleneksel helva ikramından sonra çok sayıda öğrenci ile öğretim üyesi ve idari personelin katıldığı coşkulu bir havada kutlanan tören saat 12:00’da sona erdi.