FAKÜLTEMİZDE “YURDUMUZDA BİLİMSEL VETERİNER HEKİMLİĞİ ÖĞRENİMİNİN 170. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ” TÖRENLERLE KUTLANDI

Törenlere İÜ Avcılar Kampusu Atatürk Anıtına çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlandı. Ardından Geleneksel Helva Koşusu için Fakülte Dekanı Prof. Dr. Halil GÜNEŞ tarafından start verildi. Koşuya katılan kız öğrencilerden Yasemin TÜRKÜRER birinci, Sena AVCI ikinci ve Sevilay ŞEN üçüncü olurken, erkek öğrencilerden Çağlar ARTIRAN birinci, Gökçen SEVEN ikinci ve Alperen YÜKSEL ise üçüncü olarak yarışmayı tamamladı. Helva Koşusunun ardından tüm konuklara ve öğrencilere helva ikramında bulunuldu.

Törenin açılış konuşmalarına ayrılan bölümünde ilk konuşmayı Veteriner Hekimliği Tarihi ve Deontoloji Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Dr. Altan ARMUTAK yaptı ve 170 yıllık Veteriner Hekimliği öğrenim tarihinden kesitler sundu. Daha sonra kürsüye gelen Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil GÜNEŞ ise günün önemine yönelik bilgiler verdi.

Veteriner Fakültesi Besin/Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Özer ERGÜN’ün moderatörlüğünde, veteriner hekimliği ve halk sağlığını ilgilendiren çok önemli ve güncel bir sorun olan “Hileli Gıdalar ve Halk Sağlığı” konusu işlenmek üzere törenin Panel etabına geçildi.

Panel’de ilk konuşmayı yapan İstanbul Valiliği İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Veteriner Hekim Adnan TEPE konuyu mevzuat çerçevesinde yasa ve yönetmelikler bazında ele aldı. Daha sonra kürsüye gelen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü, Müdür Yardımcısı Dr. Vet. Hekim Muhsin ÖZTÜRK ise yerel yönetimlerin konuya yönelik olarak yetki ve sorumlulukları üzerinde durdu.

Veteriner Fakültesi Besin Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer ÇETİN ise, hileli gıdaların neler olduğu ve yaygınlığı üzerine örneklerle zenginleştirilmiş bir konuşma yaptı. Panel’de son sözü alan Gıda Güvenliği ve Hijyen Akademisi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Vet. Hekim Can DEMİR’de hileli gıdaların laboratuvarda tespit yöntemlerini anlattı. Panel’in soru ve katkılara ayrılan bölümünden sonra, Fakülte Dekanı tarafından panelistlere ve moderatöre teşekkür sertifikaları sunuldu.

Törenin son bölümünde Geleneksel Helva Koşusu’na katılan öğrencilere Fakülte Dekanı Prof. Dr. Halil GÜNEŞ tarafından madalyaları dağıtıldı. Madalya töreni salonda coşku dolu anların yaşanmasına neden oldu.

İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde, yurdumuzda bilimsel veteriner hekimliği öğreniminin 170. kuruluş yıldönümü törenleri, konuklara verilen kokteyl ile son buldu.