IVSA 62. Uluslararası Kış Sempozyumu Fakültemizde Yapıldı.

ivsa-2014

Fakültemiz IVSA (Uluslar arası Veteriner Öğrenci Birliği) kulübünün koordinatörlüğünde Afrika, Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Avusturya, Bangladeş, Cezayir, Endonezya, Filistin, Fransa, Gana, Güney Kore, Hindistan, Hollanda, Japonya, İngiltere, İran, İrlanda, İskoçya, İsveç, İtalya, Kosova, Malezya, Mısır, Nijerya, Norveç, Polonya, Romanya, Rusya, Sırbistan, Slovakya, Slovenya, Thai, Tunus, Türkiye ve Yunanistan olmak üzere 35 ülkeden gelen toplam 123 öğrenci 8-10 Ocak 2014 tarihleri arasında 62. Uluslararası Kış Sempozyumunu gerçekleştirdiler.

Sempozyum esnasında Dr. Lora Koenhemsi (Küçük Hayvan Ultrasonografisi), Dr. Sinem Özlem Enginler (İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi ve IVSA kulübü tanıtımı), Veteriner Hekim Ahmet Kütükçü (Türkiye’de Yaban Hayatı ve Rehabilitasyonu), Doç. Dr. Tolga Kahraman (Pastırma Teknolojisi), Prof. Dr. Özen Banu Özdaş (Ruminantlarda Biyoteknolojik Yöntemlerle Embriyo Üretimi) bilimsel seminerler vermişler, İç hastalıkları Anabilim Dalı’nda Küçük Hayvanlarda Ultrasonografi, Cerrahi Anabilim Dalı ve VAŞAK Kulübünde Doğanların Rehabilitasyonu ve doğaya salınması, Doğum ve Jinekoloji Anabilim Dalı’nda Kısraklarda Genital Organların Doppler ve Ultrasonografik Muayenesi, Dölerme ve Sun’i Tohumlama Anabilim Dalı’nda Sığırlarda Genital Organ Muayenesi ve Katater uygulamaları Workshop olarak yapılmıştır.

Fakültemizde gerçekleştirilen IVSA toplantısında aynı zamanda yeni üye ülke oylamaları yapılarak Nijerya ve Filistin üye olarak kabul edilmiştir.

Misafir Öğrenciler, IVSA Kulübü Öğrencileriyle birlikte Türkiye Jokey Kulübü Müzesini gezmişler ve akşam yemeğinde At Yarışlarını izlemişlerdir. Ertesi gün tarihi mekanlar gezdirilmiş ve boğaz turu yapılıp, teknede gala yemeği verilmiştir.