Fakültemizde 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Törenlerle Başladı

acilis2016

Fakültemizde 2016-2017 Eğitim – Öğretim yılı 20 Eylül 2016 Salı günü düzenlenen törenlerle başladı. Veteriner Fakültesi Amfi 1’de düzenlenen törenlere fakültemize yeni kayıt yaptıran 150’ye yakın öğrenci ve öğrenci yakını ile öğretim elemanları ve idari personel katıldı.

Tören saat 10:00’da saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra İstanbul Üniversitesini tanıtan bir film gösterildi. Ardından,  Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güven KAŞIKÇI bir açılış konuşması yaptı. Konuşmasında yeni öğrencilere başarılar dileyen Fakülte Dekanı veteriner hekimliği mesleği üzerine bilgiler verdi ve veteriner hekimliği öğreniminin özellikleri üzerinde durdu.

Törene geleneksel olarak her yıl gerçekleştirilen ve Veteriner Fakültesine en yüksek puan alarak gelen iki öğrenciye Fakülte Dekanı tarafından beyaz önlüklerinin giydirilmesiyle devam edildi. Veteriner hekimliğe ilk adımlarını atan öğrencilerin beyaz önlüklerini giymeleri salonda duygusal anlar yaşanmasına neden oldu.

Veteriner Hekimliği Tarihi ve Deontoloji Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Dr. Altan ARMUTAK’ın verdiği “ Tarihsel Süreçte Veteriner Hekimliği Uygulamaları” konulu açılış dersinin ardından Kızılay Kan Merkezi adına Fatih İLHAN bir sunum yaptı ve kan bağışının önemi üzerine açıklamalarda bulundu. Katılanlara ikramlarda bulunulmasıyla tören saat 12:00 ‘de sona erdi. Öğleden sonraki etapta ise fakülteye kayıt yaptırarak gelen yeni öğrencilere, fakülte tanıtımına yönelik oryantasyon uygulaması gerçekleştirildi.