Fakültemizde 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Törenlerle Başladı

Fakültemizde 2015-2016 Eğitim – Öğretim yılı 14 Eylül 2015 Pazartesi günü düzenlenen törenlerle başladı. Veteriner Fakültesi Amfi 1’de düzenlenen törenlere fakültemize yeni kayıt yaptıran 150’ye yakın öğrenci ve öğrenci yakını ile öğretim elemanları ve idari personel katıldı.

Tören saat 09:00’da saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra İstanbul Üniversitesini tanıtan bir film gösterildi. Ardından,  Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil GÜNEŞ bir açılış konuşması yaptı. Konuşmasında yeni öğrencilere başarılar dileyen Fakülte Dekanı veteriner hekimliği mesleğini tanıtarak, veteriner hekimliği öğreniminin özellikleri üzerinde durdu.

Törene geleneksel olarak her yıl gerçekleştirilen ve Veteriner Fakültesine en yüksek puan alarak gelen iki öğrenciye Fakülte Dekanı tarafından beyaz önlüklerinin giydirilmesiyle devam edildi. Veteriner hekimliğe ilk adımlarını atan öğrencilerin beyaz önlüklerini giymeleri salonda duygusal anlar yaşanmasına neden oldu.

Veteriner Hekimliği Tarihi ve Deontoloji Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Dr. Altan ARMUTAK’ın verdiği “ Tarihsel Süreçte Veteriner Hekimlere Verilen Unvanlar” konulu açılış dersinin ardından katılanlara ikramlarda bulunuldu ve coşkulu bir havada gerçekleştirilen tören saat 11:00 ‘de sona erdi.