Fakültemiz Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Suzan DAĞLIOĞLU vefat etti.

Fakültemiz Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Suzan DAĞLIOĞLU yakalandığı amansız hastalıktan kurtulamayarak 2 Nisan 2017 Pazar günü vefat etmiştir. Elazığ’da 25 Mart 1953 günü dünyaya gelen Suzan DAĞLIOĞLU 1970 yılında girdiği Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nden 1975 yılında mezun olmuş, 1979 yılında Fakültemiz Histoloji ve Embriyoloji Kürsüsü’ne asistan olarak atanmış ve doktora çalışmalarına başlamıştır. Suzan DAĞLIOĞLU  1983 yılında doktor, 1986’da yardımcı doçent, 1988 yılında doçent ve 1995 yılında ise profesörlüğe yükselmiştir. Birçok idari görevde bulunmuş ve uzun yıllar Fakültemiz Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı Başkanlığını yürütmüş, 2002-2006 yılları arasında Türk Elektron Mikroskop Derneği Başkanlığını sürdürmüş, bir ara Fakültemiz Fakülte Kurulu ve Yönetim Kurulu üyelikleri ile Dekan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. Akademik yaşamında çok sayıda bilimsel çalışmaya imza atmış, sayısız öğrenci yetiştirmiş ve Veteriner Histoloji ve Embriyoloji alanında 5 doktora ve 1 yüksek lisans tezi danışmanlığını başarıyla sonuçlandırmıştır.  Prof. Dr. Suzan DAĞLIOĞLU 64 yaşında aramızdan ayrılmıştır. Kendisine Tanrı’dan rahmet, kederli ailesi ve öğrencileri ile sevenlerine sabırlar ve veteriner hekimliği camiasına başsağlığı diliyoruz.