European Association of Establishments of Veterinary Education (EAEVE) 28th General Assembly, 2015 Yılında İstanbul Üniversitesi’nde Yapılacak

Genel merkezi Viyana’da bulunan uluslararası EAEVE kurumu, 1988 yılında Maisons-Alfort’da (Fransa) kurulmuştur. Kurumun amacı, Avrupa Birliğine üye ve aday ülkelerdeki Veteriner Fakülteleri eğitimlerinin kalite ve standartlarının değerlendirilmesi, yükseltilmesi ve daha da geliştirilmesidir. EAEVE, Avrupa Birliği 2005/36 sayılı veteriner hekimliği eğitim programı direktiflerine göre minimum standartların harmonizasyonu ve izlenmesini sağlayan Avrupa kıtasındaki en önemli eğitim akreditasyonu kuruluşudur.

Avrupa’da bulunan 110 Veteriner Fakültesi’nden 98’inin üye olduğu kuruluşun, yıllık olağan genel kurulları aday fakülteler arasından seçimle belirlenmektedir. Kuruluşun 2013 yılı genel kurulu Padova Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde (İtalya) gerçekleşmiştir. Genel kurul toplantısında 2015 yılı ev sahipliği için Viyana Veteriner Üniversitesi (Viyana-Avusturya), İsveç Tarım Bilimleri Üniversitesi Veteriner Fakültesi (Uppsala-İsveç) ve İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nin adaylıkları açıklanmıştır. Genel kurulda gerçekleştirilen açık oylama sonucunda, büyük oy farkı ile İstanbul Üniversitesi 2015 yılı genel kurul ev sahipliği organizasyonunu gerçekleştirmeye hak kazanmıştır.

Avrupa’daki Veteriner Fakültelerinin dekan ve temsilcilerinin katılacağı, gelecek dönemlerde veteriner hekimliği eğitimine yön verecek olan kararların alınacağı, EAEVE 28. Genel Kurulu 2015 yılında İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi ev sahipliğinde İstanbul’da gerçekleştirilecektir.