Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları Anabilim Dalı

haybes1

Çiftlik ve pet hayvanlarının beslenme ilkelerini, beslenme ve metabolizma hastalıklarını, bu hastalıkların oluşum mekanizmalarını, hayvan beslemede kullanılan yem ve yem maddelerini inceleyen, beslenmeyle ilgili sorunlara karşı bilimsel yöntemlerle rasyonel çözümler sunan bir bilim dalıdır.

Prof. Dr. Tanay Bilal (Anabilim Dalı Başkanı)

Prof. Dr. Müjdat Alp

Prof. Dr. Neşe Kocabağlı

Prof. Dr. Recep Kahraman

Prof. Dr. İsmail Abaş

Prof. Dr. Gülcan Demirel

Doç. Dr. Ahmet Yavuz Pekel

Dr. Halil Can Kutay

Dr. Onur Keser

Dr. Ayşe Şebnem Bilgin

Laboratuvar Alt Yapısı

haybes2

Bu anabilim dalında yem ve yem maddelerinin rutin fiziksel ve kimayasal analizleri için bir laborvatuar, bir araştırma laboratuvarı ve bir adet de öğrenci uygulama salonu bulunmaktadır.

Çalışma Alanları

Besin maddeleri ve metabolizmaları, hayvanların besin maddesi ve enerji gereksinmesi, çiftlik, pet, egzotik ve labotarvuar hayvanlarının beslenme ve yemlenme teknikleri, balık beslenmesi,  hayvanların klinik beslenmesi, hayvanların beslenme ve metabolizma hastalıkları, yemler ve yem maddeleri, yem teknolojisi, yem katkı maddeleri, yem ve yem maddelerinde beslenmeyi olumsuz etkileyen faktörler, yem ve yem maddelerinin fiziksel ve kimyasal analizleri.