Besin Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı

BES1

Akademik Personel-

Prof. Dr. Ömer Çetin (Anabilim Dalı Başkanı)

Prof. Dr. Özer Ergün 

Prof. Dr. Harun Aksu

Prof. Dr. Gürhan Raif Çiftçioğlu

Prof. Dr. Hilal Çolak

Prof. Dr. Ali Aydın

Prof.Dr. Özge Özgen Arun

Doç.Dr. Tolga Kahraman

Doç.Dr. Enver Barış Bingöl

Doç.Dr. Emek Dümen

Dr. Karlo Muratoğlu

Dr. Funda Yılmaz Eker

Araş. Gör. Gülay Merve Bayrakal

 

Laboratuvar Alt Yapısı

bes2

Mikrobiyoloji, gıda kimyası, et teknolojisi, GDO orijin ve ileri moleküler analiz laboratuvarları ile öğrenci uygulama laboratuarlarının yanısıra eğitim ve araştırma mezbahası bulunmaktadır.

 

Çalışma Alanları

Gıda hijyeni, gıda teknolojisi, gıda mikrobiyolojisi, gıda kimyası, gıda biyokimyası, gıda kaynaklı bakteri genetiği, gıda üretim prosesleri, gıda güvenlik sistemleri, hijyen uygulamaları, halk sağlığı, gıda kaynaklı enfeksiyon ve intoksikasyonlar, gıda kaynaklı virüsler, gıda kaynaklı parazitler, gıdada bulunan organik ve inorganik kalıntılar, gıda kaynaklı taklit ve tağşişler konularında araştırmalar yürütülmektedir.

 

İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi © 2017 All Rights Reserved