Aday Öğrenciler Tarafından Sıkça Sorulan Sorular

1. Fakültenizden alacağımız diplomalar yurtdışında geçerli midir?
-İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi ‘nden mezun olanlar veteriner hekim diplomasına sahip olurlar. Bu diploma yurtiçinde veteriner hekimlik için tüm yetki ve sorumlulukları taşımada yeterlidir. Ancak yurt dışında gerek ek eğitim (Doktora vs.) ve çalışma amaçlı bulunacaklar için, o ülkenin istemiş olduğu ek ders ve sınavları başarmış olmak gerekir.

2. Kontenjanlarınız ne kadardır?
-Fakültemizin 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı için kontenjanı 135 kişidir.

3. Fakültenizde yabancı dil hazırlık eğitimi var mıdır?
-Fakültemizde yabancı dil hazırlık eğitimi yoktur.

4. Kaydolabilmem için ne kadar puan almam gerekir?
-Fakültemize MF3 puan türünden öğrenci alınmaktadır. Puanlar her sene değişmekle birlikte 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılında Fakültemize giren en yüksek puan 458,788 iken en düşük puan ise 346,642’dir.

5. Fakültenizde/Yüksekokulunuzda/Enstitünüzde oryantasyon programı var mı? Süreç nasıl işliyor?
-Vardır. Fakültenin açılış tarihinden itibaren ilk bir hafta içerisinde oryantasyon faaliyeti yapılmaktadır.

6. Fakültenizde/Yüksekokulunuzda çift anadal/yandal imkânı var mıdır? Hangi programlar arasında yapılabiliyor? Özel şartı var mıdır?
-Yoktur.

7. Hangi değişim programları bulunmaktadır?
-Erasmus ve Farabi değişim programları vardır.

8. Programınız kaç dönemde tamamlanabilmektedir?
-İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde eğitim 10 yarıyıldan oluşur. Eğitim süresi 5 yıldır.

9. ÖSYM tarafından yerleştirildim. Ne yapmam gerekir?
-Üniversite tarafında açıklanan kayıt tarihlerinde kayıt için gerekli olan belgeler ile beraber şahsen fakültemizin öğrenci işleri bürosuna müracaat edilmesi gerekir.

10. Mezuniyet sonrası iş imkanları nelerdir.
-Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Gümrük Muhafaza Müdürlükleri’nin hayvan sağlığı bölümlerinde, Türk Silahlı Kuvvetleri hayvan sağlığı ve gıda kontrol hizmetlerinde, Emniyet Genel Müdürlüğü, Türkiye Jokey Kulübü’ne bağlı hayvan hastanelerinde, Büyükşehir, il ve ilçe belediyelerinin hayvan hastanesi, hayvan barınakları, kesimhaneler ve gıda denetim birimlerinde, Akademik personel olarak Veteriner Fakülteleri’nde ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bağlı Veteriner Meslek Liselerinde, Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu araştırma laboratuvarlarında, Et ve Balık Kurumu kesimhanelerinde, Özel klinik, poliklinik ve hayvan hastanelerinde, Özel at, sığır, koyun, keçi, tavuk çiftliklerinde, İlaç, yem ve hayvancılık ekipmanları alanlarında faaliyet gösteren özel firmalarda, Hayvan kesimi yapan özel kombinalarda ve şarküterilerde, Süt ve süt ürünleri işleyen özel firma ve mandıralarda, Hayvan derisi işleyen fabrikalarda çalışma imkânlarına sahiptirler. Halk sağlığı ve çevre sağlığıyla ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşlarda çalışma imkanları vardır.

11. Fakültenizde hangi dersler okutulmaktadır?
-Fakültemizde temel bilimler, klinik öncesi bilimler, zootekni ve hayvan besleme, gıda ve klinik bilimler alanında yeralan dersler okutulmaktadır. Ayrıntılı ders listesine fakültemizin web sitesindeki ders programında öğrenebilirsiniz.

12. Fakültenizin adresi ve iletişim bilgileri nelerdir?
-İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Avcılar Yerleşkesinde bulunmaktadır.
Telefon: 0(212) 473 70 70, Fax: 0(212) 473 72 40-41 E-Mail: vetdekyrd@istanbul.edu.tr
13. Avcılar yerleşkesindeki ulaşım, barınma, yemek, spor, sağlık ve kültür imkanları nelerdir?
ULAŞIM: İstanbul şehir merkezinden Metrobüs, İETT 0tobüsleri, Özel Halk 0tobüsleri, Minibüsler, Deniz 0tobüsü ve Öğrenci servisleri ile Avcılar Yerleşkesi’ne ulaşabilirsiniz.
BARINMA: Avcılar Yerleşkesi içinde erkek ve kız öğrencilerimize hizmet veren öğrenci yurtları bulunmaktadır. Yerleşke yurtlarının dışında fakültemize yakın Kredi ve Yurtlar kurumuna bağlı ve bazı özel yurtlar da öğrencilerimizin barınma ihtiyaçlarına cevap vermektedir.
YEMEK: Öğrenci Kültür Merkezi’nde ücretli sabah, öğle, akşam yemeği verilmektedir. Ayrıca Göl Restorandan da öğrencilerimiz yararlanabilmektedirler.Fakültelerde bulunan öğrenci kantinleri mesai saatleri içinde açık tutulmakta yemek ve dinlenme ihtiyaçlarını buralarda giderebilmektedir.
SPOR: Yerleşke alanı içinde çok sayıda açık ve kapalı spor sahaları bulunmaktadır. İçinde basketbol, voleybol ve fitness merkezinin olduğu kapalı bir spor salonu, futbol sahası, açık ve kapalı tenis kortları, açık basketbol sahaları, masa tenisi ve koşu parkurları, öğrencilerimizin kullanımına ücretsiz olarak sunulmaktadır.
SAĞLIK: Öğrenci Kültür Merkezi’nin içinde hizmet veren bir sağlık ünitesi bulunmaktadır..
KÜLTÜR: Avcılar Yerleşkesi’nde her yıl düzenlenen bahar şenlikleri ile yılın yorgunlukları atılmakta fakültemiz bünyesinde tertiplenen çeşitli mesleki ve kültürel etkinliklerle öğrencilerimizin bilimsel, sosyal ve kültürel gelişimleri pekişmektedir.

Sorularınızı ivfstd@istanbul.edu.tr e-posta adresine gönderebilirsiniz.