2.Türk-Boşnak Bilim Günleri Yapıldı

Kongrenin açılış konuşmaları Sarajevo Üniversitesi eski rektörü sayın Prof. Dr. Faruk ÇAKLOVİCA, İ.Ü. Veteriner Fakültesi Dekanı sayın Prof. Dr. Halil GÜNEŞ ve Kongre Başkanı sayın Prof. Dr. İsmail KIRŞAN ile Sarajevo Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekan Yardımcısı sayın Prof. Dr. Muhamed SMAJLOVİÇ tarafından yapıldı. Kongre açılış konuşmalarının ardından İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi ile Sarajevo Üniversitesi Veteriner Fakültesi arasındaki akademik ilişkilerin kurulması, yürütülmesi ve bu kongrenin düzenlenmesinde emeği geçen Türk ve Boşnak akademisyenlere “Teşekkür Plaketleri” İ.Ü. Veteriner Fakültesi Dekanı sayın Prof. Dr. Halil GÜNEŞ tarafından takdim edildi. Çok sayıda bilim insanını bir araya getiren 2.Türk-Boşnak Bilim Günleri’nde 18’i sözlü, 44’ü Poster olmak üzere toplam 62 sunum başarıyla gerçekleştirildi. Saraybosnalı konuklar kongre esnasında Veteriner Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesini gezdiler ve alanları ile ilgili Anabilim Dallarını ziyaret ederek ortak projeler konusunda görüş alışverişinde bulundular. Programın birinci günü sunumların ardından akşam yemeğinde Türk ve Boşnak katılımcılar tekrar bir araya geldiler. İkinci gün, bilimsel etkinliklerin tamamlanması ve kapanış konuşmalarının ardından İstanbul Ticaret Odası ziyaret edildi. Burada konuklara Türkiye ekonomisi ve Bosna Hersek ile ekonomik ilişkiler konusunda bir brifing verildi. Aynı gün Türkiye Jokey Kulübü’nde kulüp başkanı sayın Serdar ADALI’nın katılımları ve At yarışlarının izlenmesi esnasında Türk ve Boşnak katılımcılara akşam yemeği verildi. Kongrenin son günü olan 11 Mayıs 2013 Cumartesi günü tekne ile Boğaz gezisi yapıldı. Aynı günün akşamı kongre gala yemeği İ.Ü. Baltalimanı Sosyal Tesislerinde gerçekleştirildi. Saraybosnalı konuklar gösterilen konukseverlikten ve başarılı geçen bir kongreden dolayı memnuniyetlerini belirtip, teşekkür ettiler ve 12 Mayıs 2013 Pazar günü ülkelerine dönmek üzere ayrıldılar.