2017 Yılı 41. Dönem Mezuniyet Töreni Yapıldı

İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesinde, 2017 Yılı 41. Dönem Mezuniyet Töreni 9 Mayıs Salı günü gerçekleştirilmiş olup, törende Avcılar İlçe Kaymakamı Hulusi DOĞAN, İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat MURAT, İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güven KAŞIKÇI, İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet BİLGİN, İstanbul Veteriner Hekimler Odası Başkanı Prof. Dr. Murat ARSLAN, İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Senatörü Prof. Dr. Sema BİRLER,   İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Nuri TURAN ve Prof. Dr. Hasret YARDİBİ ve İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Can GÜNDÜZ ile fakülte öğretim üye ve yardımcıları, idari personel ve çok sayıda öğrenci yakını ve öğrenciler hazır bulunmuştur.

Saat 09:30’da başlayan ikramların ardından saat 10:00’da Oditoryum’da törene geçilmiştir. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından “İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğrenci Korosu” tarafından “Veteriner Hekimliği Marşı” seslendirilmiştir. Dünyanın en köklü ve büyük üniversitelerinin başında gelen “İstanbul Üniversitesi” ile “İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi’ni tanıtan belgesel filmlerin izlenmesinden sonra Veteriner Fakültesinden bu yıl mezun olacak öğrencilerce hazırlanan barkovizyon gösterimi sunulmuştur.

Konuşmalara ayrılan bölümde ise sırasıyla; İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi 41. Dönem Birincisi Mert YÖRÜKER, İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğrenci Temsilcisi Emine TEKDEMİR, İstanbul Veteriner Hekimler Odası Başkanı Prof. Dr. Murat ARSLAN, İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güven KAŞIKÇI, İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat MURAT ve en son olarak da Avcılar İlçe Kaymakamı Hulusi DOĞAN konuşmalarını yapmışlar ve yeni mezunlara başarılar dilemişlerdir. Konuşmaların ardından Isparta Yalvaç Yöresi Kardeşlik Kültür ve Dayanışma Yörük Türkmen Derneği Folklor Ekibi tarafından hazırlanan Zeybek  Gösterisi sunulmuş ve daha sonra İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğrenci Korosu’nun icra ettiği müzik dinletisine  geçilmiştir.

Müzik dinletisinden sonra, İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi 41. Dönem Birincisi Mert YÖRÜKER ile Dönem İkincisi Çağla SARIMADEN ve Dönem Üçüncüsü Büşra BARA başta olmak üzere tüm son sınıf öğrencilerine, törene katılan konuklar ve öğretim üyeleri tarafından başarı belgeleri ve hediyeleri sunulmuştur. Günün en heyecanlı bölümü olan “Yemin Töreni” ise Veteriner Fakültesi Veteriner Hekimliği Tarihi ve Deontoloji Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Dr. Altan ARMUTAK tarafından yönetilmiş, yemin töreni sırasında salonda duygusal anlar yaşanmıştır. Keplerin havaya fırlatılması ile beş yıllık öğrenimlerinin ardından mezuniyet aşamasına gelmenin mutluluğunu yaşayan öğrenciler, aileleri, konuklar ve fakülte öğretim üye ve yardımcıları ile bu tarihi günün sevincini paylaşmışlardır.

Mezuniyet töreninin bu bölümünün ardından, saat 13:00’de Veteriner Fakültesi’ne geçilmiştir. Veteriner Fakültesi’nde verilen öğle yemeğinin ardından öğrenciler ve öğretim elemanları, konuklara fakülteyi tanıtmışlardır. Artık geleneksel bir hale gelmiş olan Veteriner Fakültesi Mezuniyet Töreni, konukların uğurlanmasının ardından yaklaşık saat 15:00’de sona ermiştir.