2016 Yılı Dünya Veteriner Hekimleri Günü Kutlandı

IMG_0336

Türk Veteriner Hekimleri Birliği (TVHB) tarafından organize edilen “2016 yılı Dünya Veteriner Hekimleri Günü” 30 Nisan cumartesi günü Ankara’da düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Etkinlikler Anıtkabir deki anma töreni, onur ve hizmet ödül töreni,  ” Tek Sağlık Yaklaşımı ve Sürekli Eğitim” konulu panel ile devam etti. 2016 yılı Dünya Veteriner Hekimleri Günü kutlama programı Ankara 75. Yıl Hipodromunda düzenlenen DVHG kupalı koşusu kupa töreni ile son buldu.

IMG_0320coorected

Bilindiği üzere fakültemiz ulusal akreditasyon çalışmaları kapsamında, YÖK tarafından yetkilendirilmiş olan Veteriner Hekimliği Eğitim Kurumları ve Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (VEDEK) tarafından değerlendirildi. Akreditasyon Komitesinin verdiği karar doğrultusunda fakültemiz 7 yıl süre ile “Ulusal Akredite Belgesine” sahip olarak “Akredite Fakülte” unvanı aldı. Bu bağlamda onur ve hizmet ödül töreninde Türkiye’de Veteriner hekimliği eğitiminin uluslararası alanda rekabet edilebilir düzeyde kalitesinin geliştirilmesine katkıda bulunması nedeniyle 2016 yılı Türk Veteriner Hekimleri Birliği Hizmet Ödülü TVHB Yönetim Kurulu Üyesi Tülay KURT tarafından fakültemiz  Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hasret YARDİBİ’ne taktim edildi.