2016 Yılı 40. Dönem Mezuniyet Töreni Yapıldı

IMG_6349

İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesinde, 2016 Yılı 40. Dönem Mezuniyet Töreni 3 Mayıs Salı günü gerçekleştirildi. Tören’de Avcılar Belediye Başkanı Handan TOPRAK BENLİ, İstanbul Veteriner Hekimler Odası Başkanı Prof. Dr. Murat ARSLAN, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep GÜLOĞLU, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet BİLGİN, İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep PAKDEMİR, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Murat HÖKELEK, Fakültemiz Dekan ve Dekan Yardımcıları, fakülte öğretim üye ve yardımcıları ile idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci yakını ve öğrenciler hazır bulundu.

Saat 09:30’da başlayan mezuniyet töreninde, ikramların ardından saat 09:45’de Oditoryuma geçildi. Konuklar yerlerini alırken, dünyanın en köklü ve büyük üniversitelerinin başında gelen “İstanbul Üniversitesi”ni tanıtan bir belgesel film gösterisi sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Veteriner Fakültesinden bu yıl mezun olacak öğrencilerce hazırlanan barkovizyon ile bir film gösterisi sunuldu. Konuşmaların ardından müzik dinletisi ve dans gösterisine geçildi.

Günün en heyecanlı bölümü olan “Yemin Töreni” Veteriner Fakültesi Veteriner Hekimliği Tarihi ve Deontoloji Anabilim Dalı Başkanı Yrd.Doç.Dr.Dr. Altan ARMUTAK tarafından yönetilirken, salonda duygusal anlar yaşandı. Keplerin havaya fırlatılması ile beş yıllık öğrenimlerinin ardından mezuniyet aşamasına gelmenin mutluluğunu yaşayan öğrenciler, aileleri ve fakülte öğretim elemanları ile bu tarihi günün sevincini paylaştılar.

Mezuniyet töreninin bu bölümünün ardından, saat 13:00’de Veteriner Fakültesi’ne geçildi. Veteriner Fakültesi önündeki ikramın ardından öğrenciler ve öğretim elemanları, konuklara fakülteyi tanıttılar. Artık geleneksel bir hale gelmiş olan Veteriner Fakültesi Mezuniyet Töreni, konukların uğurlanmasının ardından yaklaşık saat 15:00’de sona erdi.