2014 Klinik Eğitimi

İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi ile Saraybosna Üniversitesi Veteriner Fakültesi (Bosna-Hersek), Priştine Üniversitesi Veteriner Fakültesi (Kosova), Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi (Azerbaycan), Ss. Kiril ve Methodius Üniversitesi (Makedonya), Trakia Üniversitesi Veteriner Fakültesi (Bulgaristan), Sofya Ormancılık Üniversitesi Veteriner Fakültesi (Bulgaristan), St. Petersburg Devlet Veteriner Akademisi (Rusya), Moskova Devlet Veteriner ve Biyoteknoloji Akademisi (Rusya), Türkiye-Manas Üniversitesi Veteriner Fakültesi (Kırgızistan), Kazakistan Devlet Üniversitesi (Kazakistan), Kazan Bauman Veteriner Devlet Akademisi (Tataristan), Brno Veteriner Hijyen, Ekoloji Üniversitesi ve Eczacılık Bilimleri Fakültesi (Çek Cumhuriyeti) arasında yürütülen öğrenci değişim programı kapsamında, Temmuz-Ağustos-Eylül ayları değişik tarihlerde, Türkiye’ye gelen ve Fakültemizin Araştırma ve Uygulama Hastanesi Kliniklerinde 15 gün süreli uygulamalı eğitim alan öğrenciler, hem mesleki eğitimlerine yönelik bilgi ve becerilerini geliştirmiş, hem de İstanbul’un tarihi ve kültürel yerlerini gezerek sosyal faaliyetlere katılma imkanı bulmuşlardır.

Bu programa 10 değişik ülkeden 85 öğrenci katılmıştır. Bunun yanında İVSA-İstanbul aracılığı ile 39 ülkeden 148 öğrenci bir haftalık, bir ülkeden 10 öğrenci bir aylık, bir ülkeden 3 öğrenci üç aylık ve Erasmus programı aracılığı ile iki ülkeden 2 öğrenci bir dönem olmak üzere toplam 40 değişik ülkeden 248 öğrenci klinik eğitimi almışlardır.

Öğrenciler eğitimlerini başarıyla tamamlayıp, Fakültemiz Dekanı Prof.Dr. Halil GÜNEŞ’in takdimleriyle sertifikalarını alarak ülkelerine dönmüşlerdir.